Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βακάκης: Τα σκ@τώσαμε, πρέπει να κάνουμε δημιουργική κατεδάφιση

Η κριτική για το ατύχημα στα Τέμπη. Η εταιρεία πάει «εκνευριστικά καλά» υποστηρίζει αλλά κρατά κλειστά χαρτιά για έκτακτο μέρισμα μεταθέτοντας τις αποφάσεις για το καλοκαίρι.

Βακάκης: Τα σκ@τώσαμε, πρέπει να κάνουμε δημιουργική κατεδάφιση

Δεν σχεδιάζει να δώσει πρόσθετο μέρισμα - τουλάχιστον προς το παρόν - αν και η εταιρεία του πάει "εκνευριστικά καλά", καθώς αναδύονται αβεβαιότητες, όπως είπε ο Απόστολος Βακάκης στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των μετόχων (όπου εγκρίθηκε έκτακτη διανομή 1,15 ευρώ ανά μετοχή), κληθής να σχολιάσει τα τεκταινόμενα σε συνέχεια του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη.

"Δεν θέλουμε να τρέχουμε την εταιρεία ως πύραυλο" επανέλαβε, μεταθέτοντας για τους καλοκαιρινούς μήνες πιθανή απόφαση για έκτακτο μέρισμα σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "καλύτερα να εκπλήσσεις ευχάριστα παρά δυσάρεστα".

Σύμφωνα με τον κ. Βακάκη, πριν από μια εβδομάδα όλοι έλεγαν πως στη χώρα όλα έβαιναν καλώς αλλά με το πρόσφατο σιδηροδρομικό συμβάν, που προκάλεσε τη διακοπή των σιδηροδρομικών μεταφορών, η χώρα δείχνει προς τα έξω αδυναμίες. Σημείωσε ότι στην Ελλάδα πρέπει ως λαός να απαιτήσουμε θετικές αλλαγές και έκανε τον συσχετισμό με το επιχειρηματικό μοντέλο της Jumbo στις διάφορες χώρες.

Όπως είπε, αν υπάρχει ένας κίνδυνος για το επιχειρηματικό μοντέλο της Jumbo, αυτός είναι η χώρα. Εξού και οι επενδύσεις του ομίλου τα τελευταία χρόνια κατευθύνονται σε μεγάλο βαθμό σε άλλα κράτη όπου έχει παρουσία, όπως π.χ. η Ρουμανία. "Τα σκ@τώσαμε. Πρέπει να κάνουμε δημιουργική κατεδάφιση μένοντας ενωμένοι και ανθρώπινοι. Με κόντρα άνεμο, σημαίνει ότι πρέπει να έχεις τις βάσεις να ζήσεις και μ' αυτό", σημείωσε μεταξύ άλλων σχολιάζοντας στο περιθώριο της συνέλευσης τη διακοπή των σιδηροδρομικών μεταφορών μετά το ατύχημα στα Τέμπη.

"Από την ευτυχία στη δυστυχία, μια μέρα διαφορά. Το ζήσαμε με τα τρένα θα το ζήσουμε και με την οικονομία", είπε χαρακτηριστικά και προέβλεψε αβεβαιότητες και το 2024. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τη διοίκηση της Jumbo, ο όμιλος θα "δυσκολευτεί να πετύχει ανάπτυξη 15%, όπως έχει στοχεύσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v